Achtergrond van Granada


Granda architectuurAls je naar Granada op vakantie gaat is het zeker de moeite waard om wat van de interessante achtergronden van Granada te weten te komen. De geschiedenis van Granada kenmerkt zich door de vele oorlogen om de macht over Al- Andalus (Spanje). Ondanks de vele gevechten groeide Granada door, en het was in de 15de eeuw één van de rijkste steden van Europa. Vandaag is Granada een rustige, welvarende stad, bekend van het Alhambra, de universiteit en vele privétalenscholen die heel wat buitenlandse studenten aantrekken. Het toerisme is dan ook de belangrijkste economische sector.

De culturele rijkdom van de Granada, met invloeden van de Moren, Joden en katholieken maakt Granada één van de belangrijkste culturele centra van Spanje. Een belangrijk onderdeel van deze cultuur zijn de vele feesten van Granada, zoals Corpus Cristi. Het is dan ook zeker de moeite waard je stedentrip naar Granada rond een van deze evenementen te plannen. Typisch voor Granada zijn ook de heerlijke gerechten met Arabische invloed en de vele tapasbars.

Cultuur van Granada
De culturele rijkdom van de Granada, met invloeden van de Moren, Joden en katholieken maakt Granada één van de belangrijkste culturele centra van Spanje.

Economie van Granada
Het toerisme is van groot belang voor de economie van Granada, de stad trekt elk jaar een groot aantal bezoekers van over de hele wereld.

Eten van Granada
In het eten van Granada komen duidelijk de Arabische invloeden naar voren. Populaire gerechten zijn habas con jamón (bonen met ham) en tortilla del Sacromonte, een omelet met verschillende soorten groenten en natuurlijk tapas.

Evenementen in Granada
In Granada houden ze van feesten, Corpus Cristi is een belangrijk feest wat wel acht dagen duurt! Tijdens een processie vanaf de kerk naar het centrum worden enorme poppen van papier-maché meegedragen, die de Arabieren en de katholieken uitbeelden.

Flora & Fauna in Granada
Geniet van de natuur in de bossen en tuinen rond het Alhambra waar wel 300 soorten planten en bomen voorkomen!

Geschiedenis van Granada
Wist je dat het gebied waar nu Granada ligt al in de 8e eeuw v. Chr. bewoond werd door Iberische volkeren en toen Ilturir heette?

Inwoners van Granada
Granada is een echte universiteitsstad, er wonen dan ook ruim 60.000 studenten! Ook kom je er veel internationale studenten tegen die er tijdelijk studeren of een cursus Spaans volgen.

Klimaat van Granada
Granada heeft een Mediterraans klimaat met wat tendensen naar een landklimaat. De zomers zijn erg heet en droog, en de temperatuur kan soms twee of drie maanden lang onafgebroken boven de 35 °C uitstijgen.

Staat Granada
Het politieke bestuur van de stad wordt gevormd door een democratische gemeente waarvan de leden elke vier jaar gekozen worden door algemeen kiesrecht. Jose Torres Hurtado van de Partido Popular is de burgemeester van Granada.