Economie van Granada


De economie van Granada draait voornamelijk op het toerisme. Maar ook de huizenbouw en de handel zijn van belang voor de economie van Granada. De bouwbedrijven van de stad zijn de belangrijkste van heel de provincie Granada. Veel belangrijke gebouwen in Spanje zijn gebouwd door bouwbedrijven uit Granada.

Er bevinden zich hier ook erg veel commerciële bedrijven, detailhandels en banken in Granada. Het landbouwgebied is erg klein rond Granada, er worden voornamelijk maïs en olijven verbouwd. De industriële activiteiten van Granada bestaan voornamelijk uit de voedingsmiddelenindustrie zoals melk en olie. Ook zijn er enkele fabrikanten die zich bezig houden met de hout- en metaal industrie.

Toerisme

De belangrijkste economische sector van Granada is het toerisme. De stad trekt elk jaar een groot aantal bezoekers van over de hele wereld. Granada heeft dan ook een enorm cultureel, monumentaal en artistiek erfgoed. Ook is de stad populair om zijn vele feesten als Corpus Cristi. Ook zijn er uitstekende congresmogelijkheden en kun je er ook nog eens goed skiën in het skigebied van de Sierra Nevada. Natuurlijk is de grootste trekpleister het Alhambra.

Een kenmerk van het toerisme is Granada is dat het gemiddelde aantal nachten dat men verblijft in een hotel erg kort is, wat voor een lage gemiddelde kostprijs zorgt. Er zijn in Granada ongeveer 400 restaurants en 200 hotels, guesthouses en hostels.