Eten van Granada


Granada TapasIn het eten van Granada komen duidelijk de Arabische invloeden naar voren. Verse groenten zijn een essentieel onderdeel van de schotels en vaak zelfs het hoofd ingrediënt. Met tuinbonen, artisjokken en aubergines worden gerechten bereid zoals habas con jamón (bonen met ham), tuinbonenstoofschotel of alboronia (een mix van groenten en kruiden in olijfolie). Ook papas a lo pobre, een aardappelgerecht, en tortilla del Sacromonte, een omelet met verschillende soorten groenten zijn geliefd. Verder zijn stoofgerechten ook erg populair, je kunt ze in allerlei varianten tegenkomen met ingrediënten als kip, lamsvlees, kalfsvlees of duif met verschillende soorten groenten als kool, prei, gedroogde pruimen en abrikozen, wortelen en artisjokken.

Net als in de rest van Spanje houden ze ook in Granada erg van tapas. Een tapa is een kleine portie eten geserveerd bij een drankje. Deze kunnen variëren van olijven tot garnalen. Ook kun je in Granada heerlijke toetjes eten als zoete pompoen en wentelteefjes met honing.

Typische gerechten van stad

  • Habas con Jamón – bonen met ham
  • Tuinbonenstoofschotel
  • Alboronia – een mix van groenten en kruiden in olijfolie
  • Piononos de Santa Fe – Een fijne cake met crème en suikerstroop.
  • Papas a lo Pobre – een aardappelgerecht
  • Tortilla del Sacromonte – een omelet met verschillende soorten groenten


Typisch dranken van stad

  • Rioja – rode wijn
  • Bier