Inwoners van Granada


Granada is een echte universiteitsstad, er wonen dan ook veel studenten en ook kom je er veel internationale studenten tegen die er tijdelijk studeren of een cursus Spaans volgen. Met ruim 60.000 studenten is Granada dus een van de grotere studentensteden in Spanje.

De locale bevolking is erg hartelijk en altijd in voor een praatje. De meesten praten naast Spaans (Castiliaans) ook Engels door de vele toeristen die er komen. De inwoners van Granada zijn grotendeels rooms-katholiek.

Buitenlanders die in Granada wonen komen uit erg verschillende werelddelen. De meest voorkomende landen zijn Marokko, Bolivia, Senegal, Ecuador en Roemenië.

Demografie van Granada

Granada heeft 236.988 (2008) inwoners die op een redelijk klein oppervlakte wonen van 87,8 km². De bevolkingsdichtheid is dan ook redelijk groot, van 2.699 inwoners per km². Inclusief de buitenwijken heeft de stad ongeveer 500.000 inwoners.

Van de bevolking van Granada zijn de mannen en vrouwen ongeveer gelijk verdeeld, maar na de leeftijd van 40 zijn er meer vrouwen. Onder de 20 jaar is de bevolking voor 18, 73% vertegenwoordigd, terwijl de bevolking boven de 60 jaar 23,28% van de totale bevolking is. Het hoogste percentage van de bevolking ligt tussen de 20 en 40 jaar. Van buitenlandse nationaliteit is 6,41% van de bevolking.