Klimaat van Granada


Granada heeft een Mediterraans klimaat met wat tendensen naar een landklimaat. De zomers zijn erg heet en droog, en de temperatuur kan soms twee of drie maanden lang onafgebroken boven de 35 °C uitstijgen. Daar tegenover staat dat de winters voor Spaanse begrippen behoorlijk koud zijn, en de temperatuur regelmatig beneden het vriespunt daalt.

Het verschil tussen de minimum- en maximumtemperaturen is in Granada erg groot, in de zomer kan het overdag 35 °C warm zijn, en ’s nachts slechts 12 °C koud. Andersom, wanneer het in de winter ’s nachts vriest, kan het overdag alsnog meer dan 20 °C worden. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar, met een gemiddelde temperatuur van 28°C. In de winter schommelen de temperaturen in de koudste maanden december en januari rond de 10°C.

De stad kent erg weinig neerslag, vooral de zomers zijn extreem droog, met minder dan 10 millimeter regen per maand.

Invloeden van klimaat

De beste periode om Granada te bezoeken is in het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan op hun aangenaamst. In het volle zomerseizoen kan het soms echt te warm worden, zeker als je de stad actief wil verkennen.