Bezienswaardigheden in Granada


Granada is de ideale bestemming voor een stedentrip als je op zoek bent naar prachtige architectuur, cultuur en natuur in een mediterrane sfeer. De bezienswaardigheden van Granada bestaan uit Moorse en christelijke gebouwen, musea en levendige winkelbuurten.

Architectuur

Granada museo AlhambraIn Granada kun je nog tal van prachtige Moorse gebouwen bezoeken. Maar ook het latere christendom heeft zijn sporen achter gelaten met zijn prachtige kerken, kathedralen en kloosters. De oude Arabische wijk Albayzín ligt op een heuvel en heeft knusse smalle straatjes, witte huisjes, geurende tuinen en tal van bezienswaardigheden die herinneren aan de Islamitische oorsprong van de stad. Vanaf de heuvelzijde is er een schitterend uitzicht op het Alhambra, het mooiste gebouw van Spanje. De Paseo de los Tristes kun je ook niet missen, dit is een van de mooiste promenades van Granada langs de rivier. De wijk Sacromonte is een oude gitanobuurt (zigeuners) van Granada. Ook staat de wijk bekend om zijn flamencomuziek.

Winkelen

De belangrijkste winkelbuurt van Granada ligt in het oude centrum van de stad. Hier vind je de grote winkelketens, met daartussen vele kleine boetiekjes. De bekende winkelstraten zijn Mesones, San Antón, Recogidas, Zacatín en Reyes Catolicos. De winkelbuurt Alcaicería doet denken aan een Arabische markt met de mooiste souvenirs, zoals keramiek, kantwerk en lederwaren. Een andere leuke markt op zondag is de Mercadillo Marcha Verde, waar je allerlei tweedehands spullen, Andalusische kunstwerken, keramiek, groenten en fruit kunt kopen. Ook heeft Granada moderne winkelcentra, de belangrijkste is Neptune Shopping Centre waar meer dan 100 winkels te vinden zijn. Je vindt er trendy kledingzaken, juwelenwinkels, schoenenzaken, restaurants, bioscopen en zelfs discotheken.

Musea

Granada heeft ook een aantal interessante musea. Een van de bekendste is het Museo de Bellas artes. De museumcollectie bestaat uit tal van schilderijen en beeldhouwwerken met christelijke onderwerpen. De meeste dateren uit de 16de en 17de eeuw en zijn afkomstig van grote lokale artiesten als Diego de Siloe en Alonso Cano. Ook het museum van het Alhambra is het bezoeken waard. Hier kun je uiterst waardevolle Spaans-Mohammedaanse kunstwerken uit de 9de tot 14de eeuw bewonderen.

Belangrijkste bezienswaardigheden op een rij

  • Alhambra
  • Paseo de los Tristes
  • Winkelstraat Reyes Catolicos
  • Museo de Bellas artes

Bezienswaardigheden per wijk

» Bezienswaardigheden in Albayzín
» Bezienswaardigheden in Sacramonte
» Overige bezienswaardigheden in Granada