Praktische informatie over Granada


Kalender

De beste periode om Granada te bezoeken is in het voor- en najaar. De temperaturen zijn dan op hun aangenaamst . In het volle zomerseizoen kan het soms echt te warm worden, zeker als je de stad actief wil verkennen.

Taal

In Granada wordt Spaans gesproken, maar omdat er veel toeristen komen spreken de mensen die werkzaam zijn in de horeca vaak ook Engels.

Geld

In Granada kun je gewoon met de euro betalen. Er zijn genoeg pinautomaten te vinden en pinnen is gratis. Met je creditcard kun je ook bijna overal betalen.

Financieel

In Spanje is het gebruikelijk om in bars en restaurants een fooi van 10% te geven, dus ook in Granada.

Gezondheid

Voor een stedentrip naar Granada heb je geen vaccinaties nodig. Je kunt het leidingwater wel drinken, maar bevat meer chloor dan wij gewend zijn. Het is dus verstandiger om flessenwater te kopen.

Douane

Om naar Granada te reizen heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.

Overnachtingen

In de wijken Albayzín en Centro vind je de meeste hotels. De hotels in Granada verschillen van een tot vijf sterren en de prijzen verschillen daarom nogal. Je al vanaf € 50 per nacht in een tweesterrenhotel verblijven. Er zijn ook tal van hostels in Granada, je kunt er al vanaf € 15 overnachten.

Vervoer

De stadsbussen verzorgen routes door de hele stad met haltes bij de belangrijkste plaatsen in het centrum. Bussen rijden van maandag t/m zondag vanaf 06h05 – 22h35. Daarnaast zijn er ook nachtbussen die goede verbindingen hebben.

De luchthaven Armilla ligt op 17 kilometer van de stad in de richting van Malaga. De busdienst naar het vliegveld vertrekt vanaf de Gran Via. De taxi’s zijn goedkoop en werken op de meter. Verder is in de stad ook alles goed te lopen.

Agenda evenementen

Er vinden er het hele jaar door verschillende muziek, film dans (flamenco)en theater evenementen plaats:

  • Festival Internacional de Cine Clásico de Granada
  • Festival Internacional de Tango de Granada
  • Festival Internacional de Poesía Ciudad de Granada
  • Festival de Granada Cines del Sur
  • Festival Internacional de Música y Danza de Granada
  • Festival Internacional de Jóvenes Realizadores de Granada
  • Festival International de Jazz de Granada

Meer evenementen in Granada