Weer Granada


Klimaat Granada

Het weer op Granada wordt overwegend gekenmerkt door een mediterraans klimaat, maar er zijn ook enkele kenmerken van een landklimaat in het weer van Granada te herkennen. Het weer in de zomermaanden in Granada is overwegend droog en heet, met temperaturen boven de 30 graden. Deze warme temperaturen kunnen maanden achter elkaar aan houden, met name in de maanden juli en augustus. Let wel, in de zomer maanden in Granada is het verschil tussen dag en nacht temperatuur aanzienlijk, de nachten kunnen fris zijn. Het weer in Granada in de winter maanden is voor mediterraanse begrippen koud, aangezien de temperaturen regelmatig beneden het vriespunt uit komen. Daar en tegen kan het weer in winter in Granada ook heel aangenaam zijn met temperaturen rond de 20 graden.

Neerslag Granada

Het weer in Granada kent overwegend droge tijden. Met name de zomer maanden juli en augustus zijn erg droog in Granada, met gemiddeld 0 mm neerslag. De maanden met de meeste kans op neerslag, zijn de maanden maart en november. Maar ook dan is het weer overwegend droog.

Beste Reisperiode

Er is niet echt een beste reisperiode wat weer betreft om naar Granada op vakantie te gaan. In de zomer maanden kun je heerlijk genieten van de tropische temperaturen en de minimale neerslag. Maar het weer in Granada is ook zeer geschikt om te overwinteren.