De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Kom alles te weten over Granada met de feitentabel, van ligging tot vliegtijd vanaf Nederland.

Horeca

Er is een uitgebreid aanbod van hotels in Granada, zowel in het centrum van de stad als in de buitenwijken die varieert van vijfsterrenhotels tot hostels. In Granada barst het van de gezellige restaurantjes en tapasbars. De meeste restaurants in Granada serveren typisch Spaanse gerechten met een sterke Arabische invloed. Verder is Granada een echte studentenstad met een bruisend uitgaansleven dat zich afspeelt in hippe clubs, bars en in de buitenlucht.
Achtergrond

Kom alles te weten over de interessante achtergrond van Granada: de geschiedenis van de stad, hoe staat het met de economie van Granada, wat zijn typische gerechten van Granada, welke leuke evenementen zijn er, waaruit bestaat de flora en fauna, hoeveel inwoners heeft de stad en hoe wordt deze bestuurd.

Klimaat

Granada heeft een Mediterraans klimaat met wat tendensen naar een landklimaat. De zomers zijn erg heet en droog, en de temperatuur kan soms twee of drie maanden lang onafgebroken boven de 35 °C uitstijgen. Daar tegenover staat dat de winters voor Spaanse begrippen behoorlijk koud zijn en de temperatuur regelmatig beneden het vriespunt daalt. Lees meer over het klimaat in Granada

Praktisch

Waar moet je rekening mee houden als je een stedentrip maakt naar Granada? Je vindt hier allerlei praktische informatie over Granada die je nodig hebt op vakantie. Zoals informatie over taal, financiën, gezondheid, agenda en evenementen, douane en overnachten in Granada.