De hotels

in de Azoren

Natuur

De natuur van Granada als stad beperkt zich tot de bossen en tuinen van het Alhambra en enkele andere tuinen. In de omgeving van Granada vind je echter de zeer mooie natuur van Andalusië. Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada, een mooi gebergte waar je in de winter goed kunt skiën en in de zomer heerlijk kunt wandelen. Ook de kust is ligt maar 40 km verderop, dus in de zomer kun je genieten van de zee en het strand. Las Alpujarras zijn gelegen in het zuiden van de Sierra, een landschap van ruige bergen, prachtige valleien, rivieren en canyons die uitmonden in de Middellandse Zee.
Flora & Fauna

De flora van Granada is te vinden in het groene loofbos van het Alhambra en in de bijbehorende tuinen Generalife. Ook het Parque Garcia Lorca en de Botanische Tuin zijn een onderdeel van de flora van Granada. In deze tuinen en bossen groeien ongeveer 300 soorten planten en bomen. De meest voorkomende zijn de mirte en buxus, die worden gebruikt bij het vormen van hagen en de cipres, gebruikt in muren en groene sculpturen. Andere soorten zijn de roos, de laurustuinus, de Euonymus, de oleanders, de liguster, de laurier, de bittere sinaasappelboom of klimop.

De belangrijkste dieren die in het wild voorkomen in Granada leven in het gebied van de Alhambra en Generalife. Rond de tuinen en paleizen komen veel vogels voor zoals de torenvalk, merel, mus, duif, zwaluw en gierzwaluw. De Zwartkop en de winterkoning zijn dominante vogels in de bosgebieden van het Alhambra. De duiven komen vooral in bebouwde gebieden voor, rond de historische gebouwen. De bossen en tuinen zijn ook een habitat voor meer dan 300 soorten gewervelde dieren, zoals de rode eekhoorn, katten, egels en veldmuizen. Ook komen er reptielen en amfibieën voor, zoals staarthagedissen, enkele slangen, kikkers en padden. In de vijvers van de tuinen zwemmen verder vele goudvissen.