De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

In Granada wordt Spaans gesproken, maar omdat er veel toeristen komen spreken de mensen die werkzaam zijn in de horeca vaak ook Engels.

Geld

In Granada kun je gewoon met de euro betalen. Er zijn genoeg pinautomaten te vinden en pinnen is gratis. Met je creditcard kun je ook bijna overal betalen.

Prijzen

In Spanje is het gebruikelijk om in bars en restaurants een fooi van 10% te geven, dus ook in Granada.
Gezondheid

Voor een stedentrip naar Granada heb je geen vaccinaties nodig. Je kunt het leidingwater wel drinken, maar bevat meer chloor dan wij gewend zijn. Het is dus verstandiger om flessenwater te kopen.

Douane

Om naar Granada te reizen heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.

Overnachtingen

In de wijken Albayzín en Centro vind je de meeste hotels. De hotels in Granada verschillen van een tot vijf sterren en de prijzen verschillen daarom nogal. Je al vanaf € 50 per nacht in een tweesterrenhotel verblijven. Er zijn ook tal van hostels in Granada, je kunt er al vanaf € 15 overnachten.

Vervoer

De stadsbussen verzorgen routes door de hele stad met haltes bij de belangrijkste plaatsen in het centrum. Bussen rijden van maandag t/m zondag vanaf 06h05 – 22h35. Daarnaast zijn er ook nachtbussen die goede verbindingen hebben.