De hotels

in de Azoren

Staatsvorm en Regering
Demografie

Granada heeft 236.988 (2008) inwoners die op een redelijk klein oppervlakte wonen van 87,8 km². De bevolkingsdichtheid is dan ook redelijk groot, van 2.699 inwoners per km². Inclusief de buitenwijken heeft de stad ongeveer 500.000 inwoners.

Van de bevolking van Granada zijn de mannen en vrouwen ongeveer gelijk verdeeld, maar na de leeftijd van 40 zijn er meer vrouwen. Onder de 20 jaar is de bevolking voor 18, 73% vertegenwoordigd, terwijl de bevolking boven de 60 jaar 23,28% van de totale bevolking is. Het hoogste percentage van de bevolking ligt tussen de 20 en 40 jaar. Van buitenlandse nationaliteit is 6,41% van de bevolking.

Granada is een echte universiteitsstad, er wonen dan ook veel studenten en ook kom je er veel internationale studenten tegen die er tijdelijk studeren of een cursus Spaans volgen. Met ruim 60.000 studenten is Granada dus een van de grotere studentensteden in Spanje.

De locale bevolking is erg hartelijk en altijd in voor een praatje. De meesten praten naast Spaans (Castiliaans) ook Engels door de vele toeristen die er komen. De inwoners van Granada zijn grotendeels rooms-katholiek.

Buitenlanders die in Granada wonen komen uit erg verschillende werelddelen. De meest voorkomende landen zijn Marokko, Bolivia, Senegal, Ecuador en Roemenië.

Economie

De economie van Granada draait voornamelijk op het toerisme. Maar ook de huizenbouw en de handel zijn van belang voor de economie van Granada. De bouwbedrijven van de stad zijn de belangrijkste van heel de provincie Granada. Veel belangrijke gebouwen in Spanje zijn gebouwd door bouwbedrijven uit Granada.

Er bevinden zich hier ook erg veel commerciële bedrijven, detailhandels en banken in Granada. Het landbouwgebied is erg klein rond Granada, er worden voornamelijk maïs en olijven verbouwd. De industriële activiteiten van Granada bestaan voornamelijk uit de voedingsmiddelenindustrie zoals melk en olie. Ook zijn er enkele fabrikanten die zich bezig houden met de hout- en metaal industrie.